EFD Horses

Esther Franssen - Dressuuramazone en instructie

Beschrijving

Met mijn bedrijf help ik paarden en ruiters om samen te groeien. Ik sta voor gezonde, gelukkige paarden die hun werk in ontspanning en met zelfvertrouwen willen doen. Dat kunnen ze niet alleen, maar alleen samen met een ruiter die ook werkt vanuit rust en (zelf)vertrouwen en die duidelijk en eerlijk communiceert.

Als instructeur focus ik me op de houding en zit en de invloed die dit heeft op de manier waarop de communicatie tussen paard en ruiter verloopt. Ik vind het belangrijk dat je een goede trainer wordt voor je paard en dat jullie beiden in balans bewegen. Begrip, balans en echt een goede basis leggen vind ik heel belangrijk. Ik vertel jou niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe, waarom en wat het effect is.

Als trainer wil ik dat ‘mijn’ paarden met plezier aan het werk zijn en begrijpen hoe ze hun lijf het beste kunnen gebruiken. Werken aan een correcte balans en daarmee de basis leggen voor alle verdere oefeningen, zorgen voor een paard met zelfvertrouwen dat zich optimaal kan ontwikkelen. Géén quick fixes maar alleen eerlijk opleiden. Het paard bepaald het tempo, maar de ervaring leert dat de tijd nemen voor een correcte basis op de lange termijn zich ruimschoots terugbetaalt en de doorstroming naar hoger niveau gemakkelijker maakt.

Ik kan jou helpen met...